4 inspirerende uitspraken

Soms hoor of lees je iets, wat blijft hangen, waar je direct een beeld bij hebt of wat in één zin een hele theorie uit kan leggen. Een aantal van die quotes, die mij inspireren wil ik graag met je delen, wie weet passen ze ook bij jou.  Wie mij goed kent, heeft ze misschien ook wel eens gehoord, ik gebruik ze soms zelf, bijvoorbeeld deze eerste, die me altijd helpt om lastige situaties te relativeren:

Als het makkelijk zou zijn, kan iedereen het en dan heb ik ook een probleem!

Dan een uitspraak die ik heel waardevol vind bij het doorvoeren van veranderingen (en die ook helpt bij het verklaren van de bijbehorende weerstand):

Iedereen wil wel veranderen, maar niemand wil veranderd worden

Bij efficiency verbeteringstrajecten, begint vaak de zoektocht naar wat er slimmer kan. Dat kan een ingewikkelde puzzel zijn, maar soms is de oplossing ook te vinden in de volgende uitspraak:

Elke taak heeft de neiging zich over de beschikbare tijd te verdelen

Ik heb van deze quotes geen bronvermelding, ik heb ze vast ooit ergens gehoord of gelezen, waarschijnlijk ook van iemand die het weer ergens anders vandaan had. Mijn laatste citaat weet ik dat deze van mijn opa was, hoewel ik niet weet of hij ook de bedenker was. Ik vind het een mooie en wellicht van toepassingen als je kinderen je bedrijf over gaan nemen of een huis willen kopen (hoewel er grenzen aan het gebruik zijn…)

Een jongeman zonder schuld is een oude man zonder geld

Als je wat meer wilt dan alleen inspiratie, stuur me een bericht, wellicht kan ik wat voor je betekenen! (en je mag natuurlijk ook jouw inspirerende uitspraak hier achterlaten!)

Plaats een reactie