Sneller betere besluiten nemen door te sparren, maar let op deze 4 voorwaarden!

Een paar jaar geleden kocht ik een zelfrijdende pipowagen. De wagen was ingericht en gemonteerd op de Bedford Pickup. De Bedford was wat onderhoud nodig, maar liep nog prima, eigenlijk was het een antieke camper. Ik kocht de wagen zonder precies te weten wat ik er mee wilde, ik vond het gewoon een bijzonder ding. Ik heb de wagen binnengezet, technisch klaar gemaakt, onderhoud uitgevoerd, paar nieuwe banden, maar of ik hem nou wil verhuren of verkopen?

En zo raakte het plan wat op de achtergrond en de wagen bleef daar staan. Kortgeleden kwam de wagen ter sprake in gesprek met een kennis, deze kennis is ook mijn sparringpartner.

Ik heb een zakelijke sparringpartner, iemand waar ik zo af en toe mijn zakelijke afwegingen mee bespreek. Dat kan over van alles gaan: trainingen, personeel, mailingen of bijvoorbeeld een investering. Dat bespreek je niet zomaar met iedereen, er zijn wel een aantal belangrijke voorwaarden.

  1. Mijn sparringpartner begrijpt mijn wereld, maar denkt wel anders dan mij
  2. We zijn het zeker niet altijd eens, maar we vertrouwen elkaar wel.
  3. Mijn sparringpartner heeft geen belang bij mijn keuzes of activiteiten
  4. En ik weet zeker: wat we bespreken blijft tussen ons.

Dat geeft me de gelegenheid, om zaken waar ik nog niet helemaal uit ben, van verschillende kanten te belichten, de opties te benoemen en te verdedigen. Dat sparren helpt me om sneller betere beslissingen te nemen en geeft me dus ook rust.

De term sparren komt uit de vechtsporten, het betekent zoiets als oefenen zonder gewond te raken. Een veilige omgeving, je kunt niet winnen of verliezen, alleen maar beter worden. Net zoals ik een sparringpartner heb, ben ik ook voor een aantal ondernemers de sparringpartner. Met mijn MKB achtergrond en management ervaring help ik ondernemers om sneller, betere beslissingen te nemen over die sudderende projecten, die nu voor onrust zorgen. Op regelmatig basis nemen we de tijd om een paar actuele zaken tegen het licht te houden en soms kan een belletje tussendoor al heel veel resultaat opleveren.

Kan ik jou helpen door sneller betere keuzes te maken over die sudderende projecten? Bel me of stuur me een bericht. Dat kan ook als je een zelfrijdende pipowagen wilt kopen, die beslissing is ook genomen!

klik hier voor contact

Plaats een reactie