Advies en projecten

Als ondernemer weet je wel wat er moet gebeuren in jouw bedrijf, het ontbreekt vaak aan de tijd en focus om dit in de gewenste tijd te realiseren. Dat is precies het werkveld van Arnomotive.

Bedrijfsprocessen optimaliseren is maatwerk, de aanpak hangt ook samen met de aard en omvang van het project: ben je geholpen met een advies, of zoek je een sparringpartner als klankbord en stok achter de deur, of zoek je iemand die het hele project voor je begeleidt en/of uitvoert?

Projectmanager

Voor een project stellen we vooraf het doel en de werkwijze vast. Om een inschatting van de projectduur te kunnen maken, begint elk project met een onderzoek, ik maak een inventarisatie van de huidige situatie (inclusief in ieder geval korte interviews met alle betrokken medewerkers), wat moeten we doen om van huidige situatie bij doel te komen.

Ik maak een projectplan inclusief verwachte tijd en kosten. Doel is de veranderingen doorvoeren, zonder dat klanten er negatieve gevolgen van ondervinden of bedrijfsprocessen verstoord worden. Einddoel is dat het bedrijf op eigen kracht met de nieuwe situatie werken kan. Belangrijk onderdeel is de evaluatie: samen beoordelen we voor de afronding van het project het resultaat. Dat biedt de mogelijkheid om tijdig bij te sturen en ook verwachtingen te managen

Sparringpartner

Heb je af en toe behoefte om even te sparren? Bijvoorbeeld omdat je zelf met een project aan de slag gaat, maar wel regelmatig de voortgang wilt afstemmen, jezelf wilt scherpen of je ideeën wilt toetsen? Als sparringpartner maken we op regelmatige basis tijd voor zo’n afstemmoment en als er tussentijds behoefte is, bellen of mailen we. In de praktijk een uitstekende manier om in de hectiek van de dag op koers te blijven!

Advies

Behoefte aan de mening van iemand van buiten? Iemand met kennis, ervaring en inlevingsvermogen? Soms is een bevestiging van wat je al dacht genoeg om je eigen ideeën en creativiteit dat zetje te geven. Maar ook een compleet uitgewerkt adviesplan behoort tot de mogelijkheden. De aanpak blijft gelijk: we bepalen de vraag, vervolgens doe ik onderzoek en dan breng ik mijn advies uit. Advieswerk is op basis van gewerkte uren en een uurtarief

Interim en vervanging

Tijdelijk een automotive professional nodig die gewend is om verantwoordelijkheid te nemen? Ook dat hoort tot de mogelijkheden. Ook voor een tijdelijke rol als service- of aftersalesmanager ben ik beschikbaar.

Wat anderen er van zeggen

“Zeer kundig advies gekregen, dhr. Goettsch weet waar hij het over heeft! Duidelijke uitleg over het plan van aanpak , direct meetbaar resultaat”. De Jager Auto’s​

“Arno heeft bij ons in kaart gebracht hoe we het proces in de werkplaats kunnen verbeteren en inzichtelijk gemaakt wat hiervan het resultaat zal zijn. Dit heeft bij ons de efficiency verbeterd” Marcel Groenenstein Auto Potgieter

“Arno heeft voor ons bedrijf verschillende optimalisatie processen begeleid en afgerond. Expertise op het gebied van aftersales, no nonsense aanpak en betrokkenheid spreken ons aan.” Wybe Kooistra ABD groep

“Bedankt voor het opgeleverde project. Het onderzoek heeft niet tot verstoring van het proces geleid. We gebruiken de verbeteringen nog elke dag, zeer tevreden!” MJ op de Hoek

“Arno Goettsch heeft ons geholpen met het inrichten van ons managementteam. Vaak waren we allemaal met de zelfde dingen bezig. Door hier structuur in te brengen weten onze medewerkers op de werkvloer, wie wat doet en als er vragen zijn weten ze precies bij wie ze moeten zijn. Dit brengt een enorm stuk rust binnen de organisatie en op de werkvloer. Arno ik wil je enorm bedanken voor jouw advies.” John v/d Veen Autogroep v/d Veen”

Over Arno

Mijn naam is Arno Goettsch, ik woon in Elsloo aan de rand van het Drents Friese Wold. Ik ben opgegroeid op de boerderij en opgeleid in de techniek, ben mijn loopbaan in de commercie begonnen, waarna ik al snel in een management rol terechtkwam.

Met meer dan 25 jaar management ervaring als verkoper/bedrijfsleider, aftersalesmanager, marketingmanager, directeur/eigenaar van een dealerbedrijf met meerdere vestigingen en als projectmanager in verschillende disciplines heb ik alle facetten van het managen van een organisatie meegemaakt. Intensieve processen die me een schat aan kennis en ervaring hebben opgeleverd. Meer details vindt u op mijn linkedin profiel.

Als interim- en projectmanager heb ik mij verder verdiept in efficiency verbetering en procesoptimalisatie. Ik ben met name gegrepen door het enorme onbenutte potentieel dat in veel bedrijven aanwezig is. Om meer inzicht te krijgen in het benutten van deze capaciteit heb ik de opleiding tot “Greenbelt in lean” gevolgd. Omdat structuur voor personen net zo belangrijk kan zijn, heb ik ook de opleiding Professional Organizer gevolgd, gericht op structuur voor personen.

Humor, creativiteit, helikopterview, maar wel met beide benen op de grond

Ik ben praktisch en pragmatisch ingesteld. In tests en trainingen is vaak mijn helikopterview genoemd. Die stelt me in staat om nooit de hoofdlijnen uit het oog te verliezen. Met humor op zijn tijd kan ik wanneer nodig de spanning even van de boog halen. Mijn creativiteit zet ik graag in, om door onverwachte invalshoeken verrassende oplossingen te vinden.  

Tot slot heb ik als boerenzoon geleerd om altijd met beide benen op de grond te blijven. Gelukkig kan ik altijd goed de balans houden dankzij mijn gezin en mijn hobby’s: skiën, tennissen en motorrijden (maar dat had u al gezien).

Samen werken en samenwerken

Naast mijn werk besteed ik met veel plezier tijd aan maatschappelijke en bestuurlijke zaken. Ik zat (of zit) in het bestuur van een lokale ondernemers vereniging, de schoolraad en de sportvereniging en ben medeoprichter van een tennisvereniging en een lokale dealervereniging. Ik was lid van Round Table en later van de Lions Club. Binnen de landelijke Opel Dealervereniging was ik actief in de marketing commissie, de aftersalescommissie en stuurcommissie trainingen. Op dit moment ben ik voorzitter van de Stichting Vrienden van Rikkingahof in Oosterwolde en Plaatselijk Belang Elsloo en sportvereniging ODIS.

Bij alle zaken waar ik me mee bezig heb gehouden, heb ik altijd veel plezier beleefd aan het creëren van succesvolle samenwerking. Een goede samenwerking is voor mij zowel een voorwaarde als een garantie voor succes.

Kan ik u helpen?

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Wacht niet langer maar maak direct een afspraak. Ik kom graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Doen!

Neem hier direct contact met me op