Opruimen zonder spullen weg te gooien

Bij opruimen wordt vaak gedacht aan weggooien en het klopt natuurlijk dat je met minder spullen makkelijker overzcht houdt. Toch kun je ook het overzicht kwijt zijn geraakt, omdat er geen goede structuur in de ruimte is. Dat gebeurt vooral in ruimtes die als berging worden gebruikt en in de loop van de tijd gevuld worden. Naarmate de tijd vordert wordt het voller, en de laatste zaken komen vooraan, tot er niets meer bij kan.

Herinrichten begint met een plan

In het onderstaande filmpje zie je hoe ik een garagezolder opnieuw inricht. In de loop van de tijd zijn spullen opgestapeld. Belangrijkste doel van deze opruimsessie was, dat alle spullen weer beschikbaar en bereikbaar waren. Ik heb een plattegrond gemaakt en we hebben de ruimte zo ingericht, dat je maximaal steeds maar 1 item hoeft te verplaatsen om alles wat er staat te kunnen bereiken. De tuinstoelen staan tegen de muur, daarvoor staat de verrijdbare set winterbanden. De midden ruimte is leeg, dus ook de zomerstoelen zijn zo te pakken.

Heb jij ook een ruimte die opnieuw georganiseerd moet worden? Ik kan je helpen, na een kennismaking bepaal je of je vindt dat ik de juiste man ben om je te helpen. Dan maak ik een plan en helpt je met het terugkrijgen van je eigen ruimte.