Slimme tips over opruimen en organiseren

Als je googelt op iets met opruimen erin, kun je kiezen uit honderden tips, adviezen checklists, mooie filmpjes met voorbeelden. Als Professional Organizer wordt mij geadviseerd om vooral tips te plaatsen in een blog, want dat doet het goed in Google. In dit blog geef ik 5 redenen waarom ik dat toch niet doe.

5 redenen waarom je hier geen opruimtips vindt

  • Een opruim- en inrichtingsplan is maatwerk. Wat je ook opruimt, organiseert of inricht: de mens staat centraal, de inrichting wordt afgestemd op de persoonlijke situatie en wensen.
  • Het internet staat al vol met tips, de meeste tips die je vindt, staan ook al ergens anders, dus zo origineel is het ook niet.
  • Als het overzicht in tijd of ruimte even kwijt is, ben je vaak niet geholpen met alleen een paar goedbedoelde tips, waarschijnlijk ken je die wel. Als Professional Organizer gaat het juist vaak om persoonlijke oplossing. Dat bied ik je wel.
  • Hoewel ik mezelf soms ook opruimcoach noem, ben ik toch wat terughoudend met de term. Mijn aanpak is dat ik in elk geval meewerk en niet alleen vertel hoe het moet of wat ik er van vind. (dat is één van mijn irritaties van dit moment: “er zijn teveel mensen die ergens wat van vinden en te weinig die er wat aan doen”)
  • Een lijst gaat over de utivoering van het werk, niet over het verhaal achter jouw vraag, dat is vaak net zo belangrijk en daarin ligt vaak ook de echte oplossing

Nu aan de slag

Ken je de tips en theorie maar wil jij er nu echt werk van maken? Stuur me een bericht, ik help je en samen ruimen we op en tegelijk brengen we een logische structuur aan, waardoor jij ook in de toekomst grip houdt op jouw tijd en ruimte en weer echt kunt genieten van de dingen die jij nodig hebt. Stuur me een bericht, dan gaan we binnenkort aan de slag